Dr Vincze Márió

szülész-nőgyógyász szakorvos

dr-vincze-mario
Szakterület: szülészet-nőgyógyászat nőgyógyászati onkológia kismedencei fájdalom
Nyelvismeret: magyar, angol
Rendelési idő: Kedd 16-19 óráig

Dr. Vincze Márió Szegeden született és ott végezte tanulmányait. A Szegedi Tudományegyetem Orvostudományi Karán 2018-ban summa cum laude minősítéssel végzett, és azóta a Szegedi Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán dolgozik. 2023-ban kiválóan megfelelt minősítéssel tette le szülész-nőgyógyász szakvizsgáját.

 

Tevékenységi körébe tartozik a várandósgondozás, nőgyógyászati szűrővizsgálatok, fogamzásgátlás és tanácsadás, cikluszavarok, gyulladásos eredetű kórképek és kismedencei fájdalom kivizsgálása és kezelése, valamint a rutin nőgyógyászati ultrahangvizsgálat.

 

Kiemelt érdeklődési területei a nőgyógyászati sebészet és onkológia, amelyekben aktívan részt vesz a klinikai munkája során. A rákszűréssel kapcsolatos eredmények értékelésében és a további kezelés megtervezésében is készséggel áll rendelkezésre.

Klinikai munkájának további aspektusai az oktatás és kutatás. Oktatási feladatai közé tartozik a magyar és külföldi diákok, valamint a szülész-nőgyógyász rezidensek képzése. Kutatási területe a terhességi kórállapotok szűrésével kapcsolatos.

Dr. Vincze Márió fontosnak tartja a holisztikus látásmódot és a bizalmi jellegű orvos-beteg kapcsolatot. Meggyőződése, hogy az egészségmegőrzés és a gyógyulás elősegítésének alapjai a széleskörű szakmai gondolkodásmód, a kielégítő tájékoztatás, a közvetlen és empatikus kommunikáció, valamint a páciensek megfelelő utánkövetése. Ezen elvek mentén gyakorolja hivatását.

 

Szakképesítés

 

2023: Szülészet-nőgyógyászat szakvizsga kiváló minősítéssel
2018: Általános Orvosi diploma summa cum laude

 

Szolgáltatások

 

várandósgondozás

nőgyógyászati szűrővizsgálatok

nőgyógyászati okológia

fogamzásgátlás és tanácsadás

cikluszavarok

gyulladásos eredetű kórképek

kismedencei fájdalom kivizsgálása és kezelése

rutin nőgyógyászati ultrahangvizsgálat

Munkatársaink