Szülészet-Nőgyógyászat

 

A fájdalom klinika, ahogy a nevében is szerepel a fájdalom okainak felderítésével és a fájdalom csillapításával foglalkozó speciális egészségügyi szolgáltató. Mitől lesz egy magánrendelő, vagy egészségügyi szolgáltató fájdalomspecialista? Attól, hogy az ott dolgozó szakemberek a fájdalomcsillapításban rendelkeznek tapasztalattal, jártassággal, illetve a csapat összetétele is ennek megfelelő. (aneszteziológus, idegsebész, neurológus, gyógytornász)

 

További információk »

 

 

 

Gyermekgyógyászat

 

A gyermek nem egy kis felnőtt, a gyermek- és különösen a csecsemőkori betegségek és állapotok nagyon különböznek a felnőttkori állapotoktól, ezért alakult ki a gyermekgyógyászat, mint önálló orvosi diszciplina. Egy gyermek gyakran nem tudja pontosan megmondani, hogy mi a baja, így a gyermekorvos az, aki ki tudja deríteni, hogy milyen problémáról van szó.rnrnrn

 

További információk »

 

 

 

Gyógytorna

 

A gyógytorna azokat a betegségek és sérülések kezelésével foglalkozik, amelyek fájdalmat okoznak, vagy korlátozzák a beteg mozgását és a mindennapi életben szükséges tevékenységek elvégzését. Gyógytornászunk a beteg kórtörténetére és fizikai állapotának felmérésére támaszkodnak a kezelési terv kidolgozásához és szükség esetén beépítik a laboratóriumi és képalkotó vizsgálatok eredményeit. A gyógytornász által javasolt kezelés általában magában foglal speciális testgyakorlatok végzését, manuálterápiát, gyógytornászati segédeszközök használatát, mint például a kineziológiai szalagok.

 

További információk »

 

 

 

Bőrgyógyászat

 

A haj, a bőr vagy a köröm kórállapotai nagyon gyakoriak, és szinte mindenki tapasztalja élete során valamikor valamely bőrgyógyászati állapot tüneteit. Valójában a háziorvosnál tett összes látogatásból körülbelül minden hatodik látogatás valamilyen bőrproblémával kapcsolatos.

 

További információk »

 

 

 

Urológia, andrológia

 

Az urológia az egészségügynek az a része, amely a férfi és női húgyutak (vesék, húgyvezeték, húgyhólyag és húgycső) betegségeivel foglalkozik. Emellett foglalkozik a férfiak gyermeknemzésre képes szerveivel (pénisz, herék, herezacskó, herezacskó, prosztata stb.). Mivel ezeknek a testrészeknek az egészségügyi problémái mindenkivel előfordulhatnak, az urológiai egészség fontos.

 

További információk »